Kortfilm med Rigmor & Storbandet

När Rigmor Gustafsson och Mölnlycke Storband spelade för ett knökfullt konserthus i Mölnlycke förevigades detta av filmaren Valentin Halldin. Det resulterade i en varm kortfilm (10 min) som bland annat visats flera gånger i Axess TV. För konsertljudet står Carlos Sepulveda. Mycket nöje! 

 

Ljudklipp och Spotify!

Lyssna gärna på klipp från våra båda skivproduktioner, Première och Mölnlycke Storband plays Harry Arnold.  Vår skiva Première finns även på Spotify (följ länken i högermarginalen).

Skivorna finns även att köpa via: kontakt@molnlyckestorband.com eller på CDBaby

       molnlyckestorband.jpg           ResizedImage150128-msbfront02.jpg

 
 
 

Recensioner

Mölnlycke Storband Plays Harry Arnold

Bandet har ett mjukt och skönt sväng och alla bandets sektioner håller en jämn och hög klass. Låt nr 14 och 16 tillhör cd:ns bästa och låter rent av lysande!  Vokalisten Anna-Maria Särnhult var en trevlig bekantskap som sjunger mycket bra. En särskild blomma till basisten Tobias Persson. Jätteroligt att Mölnlycke Storband ger sig på Harry Arnold-repertoaren, det är trevligt att man sätter sin egen prägel på låtarna! Hoppas absolut att de fortsätter på den inslagna linjen.

- Kenneth Svensson och Bo Hirsche (ordf. och f d ordf i Harry Arnold-sällskapet, januari 2011)

Première

"Fullvuxen 30-åring"

Mölnlycke Storband, sprunget ur kommunala musikskolan, startades av ett gäng tonåringar under ledning av ett par musiklärare. Dess huvudsakliga uppgift var från början att spela vid skolans terminsavslutningar. Numera vill orkestern vara ett vitalt storband med ambition och framåtanda, demonstrerat i denna debut-cd, utgiven lagom till 30-årsjubiléet.   Bandet lämnade det kommunalas trygga famn 1985 och har sedan dess i egen regi samarbetat med allehanda nationella och internationella storheter. Det är en helgjuten och noggrant genomarbetat storbandsmusik vi bjuds på, med inslag av moderna och äldre komponenter från bland andra Coltranes och Ellingtons pennor. Det är en väl varierad musikkompott vi bjuds på i ett slipat och välarrangerat storbandssound, men så har också rutinerade arrangörer som John Fedchock, Bob Mintzer, Mikael Rådberg och Bosse Broberg varit engagerade för uppgiften.

Fint ensemblespel och utmärkta soloinsatser gör denna Mölnlycke-cd till en angenäm upplevelse.

- Per Wikén, OrkesterJournalen nr 5 2003