Mölnlycke Storband möter Magnus Lindgren


Mölnlycke Kulturhus Stora Scenen den 14 maj 2022 kl 19:00
Köp dina biljetter här!

Magnus Lindgren gästartist till Mölnlycke Storband

Mölnlycke Storband får finbesök av arrangören, saxofonisten, klarinettisten och flöjtisten Magnus Lindgren.

Denna gång har vi en av våra favoriter som gästartist. Vi spelar en spännande konsert med ett urval av Magnus fina arrangemang för storband.

Biljetter finns https://nortic.se/dagny/event/37642

Om Magnus Lindgren

Flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks.

Magnus förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Han klär dem i en melodisk kostym, optimalt för den snygga ram som passar just nu.

Men kanske mest briljant är Magnus Lindgren när det gäller hans känslor för att arrangera musik.
Storheten ligger i det sätt som han sätter samman ljudfärgerna, rytmfigurerna, harmonisekvenserna.Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer.

Biljetter : 200kr (student och ungdom 100kr).
Konsertlängd ca 1:15.

Arrangör: Mölnlycke Storband med stöd av Kultur Härryda